Hip hop

A hip hop egy életstílus, ami magában foglal megannyi dolgot, például a zenét (rap), az öltözködést, a szlenget. A hiphop az Egyesült Államokból, Bronxból indult.

A hip hop alkotások témája, hangulata, a műfaj bármelyik területén laza, határozott, agresszív, néhol bolondos.

A hiphop gyökerei a nyugat-afrikai és afro-amerikai zenére vezethetők vissza.

A stílus témája a legkülönbözőbb, de általában a szabadság, a szeretet, a harc, az önmagad megvalósítása, a feltörés (minden értelemben) köré szövik laza, néha agresszív, bolondos ám határozott stílusban. Ez annak köszönhető, hogy kialakulása egészen fekete bőrűek elnyomásáig vezethető vissza. Így 1970-es évek elején, Bornx városnegyedében alakult ki ez az irányzat és az ehhez kapcsolódó tán stílus is.

A hip-hop szó jelentése „mindenféle”. Ez is érzékelteti, hogy a hip-hop tánc egy modern, dinamikus, újszerű mozgáskultúrával rendelkező tánc, amelyben többféle hagyományosan kialakult táncstílus ötvözhető.

Folyamatosan lépést tart a legújabb és legmodernebb zenei stílusokkal, így tulajdonképpen folyamatosan újabb és újabb stílusok, irányzatok alakulnak ki.Felsorolni sem tudnánk, milyen irányzatai vannak. Régen még kifulladt 10-12 kategóriában, mára már több száz stílust feljegyeztek.

 

Forrás:

http://moderntanc.hu/tanciranyzatok-hip-hop/

Advertisements

Comments are closed.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: